"Deze motor heeft mij verbaasd." - Review van de Softail Sport Glide

Review Softail Sport Glide - Harley-Davidson Gent
01/16/2018

“Wow.” Dit is het eerste woord dat ik mompelend kan uitbrengen wanneer ik op een koude zaterdagmorgen van de parking van Harley-Davidson Gent rijd op de nieuwe 2018 Harley-Davidson Sport Glide.

 

De Sport Glide is de laatste uitbreiding van de HD 2018 Softail-lijn en direct ook een veelzijdige motor. Met de afneembare kuip en koffers heb ik twee motorfietsen in één: eentje om te touren en de andere om te cruisen.

 

Aangedreven door het nieuwe 107 ci Milwaukee Eight-motorblok ontbreekt het mij vooral niet aan power met massa's koppel. Schakelen doe ik soepel mede dankzij de accurate versnellingsbak. Aan info geen tekort – een analoge teller duidt de snelheid aan. Verder heb ik digitaal zicht op de kilometerstand, twee dagtrips, resterende kilometers die ik nog kan afleggen met de benzine in de tank, klokje, versnellingsindicator en toerental, alsook nog een aparte digitale benzinemeter. Standaard is deze motor ook van cruise control voorzien.

 

De grote vernieuwing in de Softail-lijn bemerk ik onmiddellijk bij het eerste ronde punt. De motor stuurt haarscherp en ook de grondspeling is dik oké. Alles verloopt soepel en zonder dat ik extra power hoef te geven. Iedere bocht neem ik met veel gemak. Deze motor is enorm handelbaar en voelt onmiddellijk vertrouwd aan. Putten, bulten, spooroverwegen, … worden moeiteloos verteerd met de prima vering. Achteraan is deze vering eenvoudig in te stellen met de handige draaiknop.

 

De zithouding is prima. Met het lage zadel, de forward controls die niet te extreem vooruit staan, en het stuur dat natuurlijk in mijn handen valt, kan ik moeiteloos heel wat kilometers afleggen. Het kleine, afneembare scherm geleidt voldoende wind weg van mijn bovenlichaam. Grotere rijders dan ikzelf (1m72) zullen waarschijnlijk wat meer wind vangen, maar een groter schermpje is reeds verkrijgbaar als accessoire.

 

Met spijt in het hart lever ik dan ook de 2018 Sport Glide weer af bij de dealer.

 

Deze motor heeft mij wel degelijk verbaasd. Het koppelrijke Milwaukee Eight-motorblok, de neutrale zithouding en de grote hanteerbaarheid maken dit voor mij een heel toegankelijke motor. Met het scherm en de koffers erop kan ik er gemakkelijk op uit trekken - zonder deze accessoires heb ik een prachtige cruiser.  Ik wed dat deze 2018 HD Sport Glide een topper wordt.

 

Voor meer info kan je gerust binnenstappen bij Harley-Davidson Gent. Ann en Stijn zullen je met alle plezier helpen... Zeker doen dus!

 

 

Michel Bogaert reisde de halve wereld rond op de motor. Hij is vaste klant bij Harley-Davidson Gent en testte als één van de eerste personen de Softail Sport Glide uit.

 

Wil je zelf een testrit maken met één van onze motoren? Boek je testrit hier.