Zeven zaken om te checken voor je eerste rit van het seizoen

Zeven zaken om te checken voor je eerste motorrit van het seizoen
02/27/2019

Stralende zon, een blauwe hemel en milde februaritemperaturen. Ideaal om je motor van stal te halen voor een eerste rit van het jaar. Voor je vertrekt, controleer je best de volgende zeven punten:

  1. Benzine: Gebruik verse benzine E5 (beter gekend als Euro 98).
  2. Olie: Check of je oliepeil voldoende is.
  3. Banden: Controleer je bandenspanning. Je vindt de optimale bandenspanning aan de zijkant van je band of in de handleiding van je Harley motor. Controleer ook het profiel van je banden. Een band moet een minimumprofiel van 1,6 mm hebben. Zijn je banden ouder dan vijf jaar, overweeg ze te laten vervangen. Rubber sterft namelijk af aan de binnenkant.
  4. Remmen: Controleer visueel de dikte van je remblokken.
  5. Batterij: Start je batterij niet, koppel ze eerst 24 uur lang aan een H-D® druppellader. Start ze erna nog niet, dan neem je best contact op je dealer. Gebruik steeds een originele H-D® batterij.
  6. Verzekering: Is je motor nog verzekerd? Harley | Insurance™ is de enige Belgische motorverzekering op maat van Harley® rijders.
  7. Garantie: Loopt je garantie voor je nieuwe of tweedehands motorfiets bijna af? Informeer je eens voor de interessante verlengde garantie mogelijkheden